Έκτωρ Καππάτος Κουτρούμπας

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος BSc, MSc

Συμβουλευτική διατροφής σε επιχειρήσεις

Συμβουλευτική για τη διατροφή και το lifestyle σε επιχειρήσεις με στόχο τη μέγιστη δημιουργικότητα και εργασιακή απόδοση

Πολλές μεγάλες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για την υγεία των εργαζομένων τους, καθώς  συνδέεται με την επιθυμητή αύξηση της παραγωγικότητάς τους.

Σύμφωνα με μια μελέτη από το πανεπιστήμιο Brigham Young University φάνηκε πως οι ανθυγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής των εργαζομένων μιας εταιρείας προκαλούσαν σημαντική μείωση της παραγωγικότητάς τους.  Παράγοντες, όπως η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, η παρατεταμένη καθιστική ζωή και το κάπνισμα, σχετίζονται με χαμηλότερη παραγωγικότητα. H υγιεινή διατροφή και η άσκηση βοηθούν στη συνολική υγεία, στην υποστήριξη των γνωστικών λειτουργιών και πιθανώς στην εργασιακή απόδοση.

Σε μια άλλη μελέτη φάνηκε πως η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών υποστήριξε την δημιουργικότητα τους και την όρεξη που είχαν να ασχοληθούν με την εργασία τους. Η διατροφή είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την πρόληψη πολλών ασθενειών και γι’ αυτό ο προληπτικός της ρόλος μπορεί να εξοικονομήσει περισσότερες παραγωγικές ημέρες και λιγότερα ιατρικά έξοδα για τους εργαζομένους μιας μεγάλης εταιρείας.

Η καθιστική ζωή αναγνωρίζεται από πολλούς επιστήμονες ως το νέο κάπνισμα. Οι παρατεταμένες ώρες στην καρέκλα μπορεί να προκαλέσουν τόσα αρνητικά αποτελέσματα όσα και το κάπνισμα. Μια από αυτές είναι και η μείωση της παραγωγικότητας.  Αρκετές εταιρείες στο εξωτερικό δίνουν μεγάλη σημασία στην αναδιαμόρφωσή του χώρου τους, ώστε να προάγουν τη φυσική δραστηριότητα και να μειώσουν τις παρατεταμένες καθιστικές ώρες εργασίας των εργαζομένων τους. Η καθιστική ζωή επηρεάζει την απόδοση και είναι σημαντικός παράγοντας για την εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου και καρδιαγγειακών.

Μαζί μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε το εταιρικό σας περιβάλλον δημιουργώντας εύκολες και έξυπνες αλλαγές που θα προάγουν την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, τη μείωση των συνολικών ωρών καθιστικής ζωής και την πρόληψη της αύξησης βάρους.

Σύμφωνα με μια μελέτη από το πανεπιστήμιο Brigham Young University φάνηκε πως οι ανθυγιεινές επιλογές στον τρόπο ζωής των εργαζομένων μιας εταιρείας προκαλούσαν σημαντική μείωση της παραγωγικότητάς τους.

Οι φαινομενικά μικρές αλλαγές όταν γίνονται συστηματικά μπορεί να έχουν τεράστια οφέλη!

Υπηρεσίες:

  • Ενημέρωση των εργαζομένων για την υγιεινή διατροφή σε σχέση με την υγεία και την παραγωγικότητα.
  • Εύκολες συνταγές, μενού, ιδέες και πιάτα για μέγιστη εργασιακή απόδοση.
  • Αναδιαμόρφωση χώρου με στόχο την μείωση της καθιστικής ζωής.
  • Εύκολες αλλαγές με στόχο την αύξηση της ΝΕΑΤ;. Το εργασιακό σας περιβάλλον μπορεί να υποστηρίξει την μείωση ή τη διατήρηση του βάρους σας.

Πηγές

  1. Conner, Tamlin S et al. “On carrots and curiosity: eating fruit and vegetables is associated with greater flourishing in daily life.” British journal of health psychology vol. 20,2 (2015): 413-27. doi:10.1111/bjhp.12113

< Όλες οι υπηρεσίες

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Διατροφικές συμβουλές για καλύτερη υγεία

Το μηνιαίο Διατροφή και Υγεία newsletter περιλαμβάνει νέα από τον χώρο της επιστήμης της διατροφολογίας, πληροφορίες και διατροφικές συμβουλές.