Έκτωρ Καππάτος Κουτρούμπας

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος BSc, MSc

Κλινική διατροφή

Καρδιαγγειακά νοσήματα

Υγεία της καρδίας ή Καρδιαγγειακά νοσήματα

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο. Ο ρόλος της διατροφής για την πρόληψη των καρδιαγγειακών είναι αδιαμφισβήτητος. Υπάρχουν διατροφές και τρόφιμα που βοηθούν στην σωστή καρδιαγγειακή λειτουργία και άλλα που την επιδεινώνουν. Μαζί μπορούμε μέσα από μια εξατομικευμένη παρέμβαση να μειώσουμε τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων (π.χ. στεφανιαία νόσος, έμφραγμα), να βελτιώσουμε τους παράγοντες κινδύνου, όπως η χοληστερίνη, η αρτηριακή πίεση και το υψηλότερο ζάχαρο (προδιαβήτης – διαβήτης).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Διατροφικές συμβουλές για καλύτερη υγεία

Το μηνιαίο Διατροφή και Υγεία newsletter περιλαμβάνει νέα από τον χώρο της επιστήμης της διατροφολογίας, πληροφορίες και διατροφικές συμβουλές.